Jenny Verweij

Haptotherapie

In het hart van Friesland, Groningen en Drenthe

Praktijk voor Haptotherapie

Haptotherapie

Een mens kan op een bepaald moment in zijn leven vast lopen. Dat kan zijn met een probleem, met jezelf of met je omgeving. Als je jezelf of je probleem iedere keer weer tegenkomt, kan er een moment komen dat je je realiseert dat je er zelf niet meer uitkomt. Er kan ook sprake zijn van een crisis, waardoor je voor je gevoel met je rug tegen de muur staat of wegzakt in een zwart gat. Of van levenskeuzes die je niet kunt maken, alsof je er niet overheen kunt kijken. Het kan ook dat je iedereen op afstand houdt omdat je kwetsbaarheid zo groot is en je niet weet hoe daar mee om te gaan.

Kiezen voor hulp

Kiezen voor hulp, voor therapie is vaak een hele stap. En als je kiest voor haptotherapie komt het ook nog eens ‘dicht aan de huid’.

Tegelijkertijd kan het je goed doen om niet langer proberen het alleen op te lossen. Door om te beginnen je verhaal te delen, is de eerste stap naar verandering al gezet. Het bijzondere van haptotherapie is, dat naast het gesprek, direct aan den lijve kan worden ervaren hoe het anders kan voelen en hoe je anders om kunt gaan met je problemen, met jezelf en met de mensen om je heen. Dit geldt zowel voor volwassenen als voor kinderen en baby`s.

Haptotherapie voor baby's

Vooral bij huilbaby`s kun je als moeder, als ouders, in een isolement terecht komen waarbij alle goedbedoelde adviezen niet helpen. Het is zo zwaar en eenzaam als je je kindje niet kunt helpen.

In de babyhaptotherapie wordt niet geadviseerd. Eerst  wordt er geluisterd naar het verhaal van de baby via de lichaamstaal. En naar het verhaal van de moeder. Daarnaast wordt er geholpen om het lijfelijke contact te herstellen waardoor de baby zich weer kan openen voor het contact met allen die hem liefhebben.

Meer informatie over haptonomie en haptotherapie kun je lezen op deze site.

Ervaringen van cliënten Ik had moeite met opkomen voor mezelf en ik voel me nu eindelijk gekend. Het doet me goed te ervaren dat iemand heel respectvol en liefdevol mijn grenzen aftast om mij zo mijzelf weer te laten voelen. Het is als thuiskomen bij mezelf.

Ervaringen van cliënten Het is voor mij heel bijzonder om via het aanraken op de behandelbank er achter te komen wie ik ben en waardoor ik zo ben. Wat wil ik, wat zijn mijn verlangens? Ik leer nu wat ik voel en dat ik naar dat gevoel mag luisteren.

Als deze melding verschijnt kunt u met de tabtoets navigeren in plaats van met de muis.

Voor deze pagina
moet u javascript
aan hebben staan!