Jenny Verweij

Haptotherapie

In het hart van Friesland, Groningen en Drenthe

GZ haptotherapeut

Haptotherapie in de gezondheidszorg

De haptotherapie heeft een ontwikkeling doorgemaakt in de gezondheidszorg. Ze groeit naar een vorm van complementaire geneeswijze voor de reguliere zorg. Eerst waren er beroepen binnen de gezondheidszorg die hun vak op haptonomische basis uitoefenden nadat ze een basisopleiding in de haptonomie hadden gevolgd. Haptonomische fysiotherapeuten bijvoorbeeld bestaan nog steeds. Daarnaast is de haptotherapie-opleiding een erkende therapieopleiding geworden die mensen professioneel affectief leert begeleiden in hun therapieproces.

Kwaliteitsregister

In 1993 is de VVH opgericht en werd de haptotherapie als beroep geïntroduceerd en als vak erkend. De verdere ontwikkelingen in Nederland binnen de gezondheidszorg hebben er toe bijgedragen dat er nu een keurmerk is ontstaan met daaraan verbonden kwaliteitseisen. De GZ-haptotherapeut is tegenwoordig gediplomeerd aan een door de Vereniging van Haptotherapeuten VVH geaccrediteerde opleiding en staat geregistreerd in het kwaliteitsregister van de GZ-haptotherapeuten. Hij heeft een opleiding op HBO/WO niveau in de lichamelijke en/of geestelijke gezondheidszorg of welzijnszorg en is werkzaam binnen die sectoren.

Ervaringen van cliënten Het voelen voeden, zo noemt de haptotherapeut het. Wezenlijk met jezelf in contact staan of in verbinding durven zijn met een ander, dat had ik afgeleerd.

Ervaringen van cliënten Zo nu en dan volgt een -niet zelden - confronterende vraag die mij aan het denken zet. Ik leer anders te kijken naar dingen of ontdek iets over mijzelf waardoor ik beter begrijp waarom ik zo doe of nalaat.

Als deze melding verschijnt kunt u met de tabtoets navigeren in plaats van met de muis.

Voor deze pagina
moet u javascript
aan hebben staan!