Jenny Verweij

Haptotherapie

In het hart van Friesland, Groningen en Drenthe

Jenny Verweij

Haptonomie

Mijn eerste kennismaking met de haptonomie was in de zwakzinnigenzorg. Ik was getroffen door de veranderingen die haptotherapie teweeg bracht bij bewoners met gedragsmoeilijkheden. Het contact werd anders. We konden dichter bij elkaar zijn en meer uitwisselen. Dat raakte me. De wijze waarop wij als mensen elkaar ruimte kunnen geven, hoe we met pijn, verdriet en  boosheid om kunnen gaan, maar ook, hoe we  weer kunnen leren genieten en onze blijdschap kunnen delen, heb ik geleerd in de haptonomie.

Loopbaan

Mijn loopbaan begon in de jeugdhulpverlening met moeilijk opvoedbare kinderen. Daarna heb ik jaren met verstandelijk gehandicapte kinderen en volwassenen gewerkt. Overgestapt naar de (semi)ambulante hulpverlening heb ik 12 jaar gewerkt als pedagogisch werkster en video-hometrainer. Ik werkte in Rotterdamse gezinnen waar ouders met zeer uiteenlopende vragen bij de SPD (Sociaal Pedagogische Dienst) aanklopte. Tijdens die periode van gezinswerk ben ik (in 1992) begonnen met de opbouw van mijn eigen praktijk voor haptonomie.

Praktijk

Vanaf 1999 ben ik volledig gaan werken in mijn praktijk. In de loop der jaren is deze daarmee uitgegroeid tot een volwaardige haptotherapiepraktijk voor ouders in verwachting, baby's, kinderen en volwassenen. In 2006 ben ik verhuisd naar Zuidoost Friesland en ben daar gestart met de opbouw van een nieuwe praktijk.

Opleidingen

Ervaringen van cliënten: Hou van jezelf zoals je bent en accepteer je kwetsbaarheid, dat heb ik ondervonden met haptotherapie. Het gaat langzaam, ik mag bang zijn en zo mijn stappen weer leren zetten. Nu, na een jaar is het nog niet af, het voelt nog niet helemaal mijzelf, maar ik ben onderweg en het gaat lukken. Dat voel ik.

Ervaringen van cliënten: De rust en het vanzelfsprekend volledig accepteren van de haptotherapeut naar mij toe heeft me diep ontroerd.

Als deze melding verschijnt kunt u met de tabtoets navigeren in plaats van met de muis.

Voor deze pagina
moet u javascript
aan hebben staan!